Family Support Roemenië

De doelstelling van Family Support is het geven van noodhulp aan de allerarmsten in Roemenië. Daarmee bedoelen we mensen zonder vaste baan, die slechts een kleine uitkering ontvangen, en onder het bestaansminimum leven. 

Deze mensen leven voornamelijk in krotten of met velen in heel kleine huisjes. Rond februari brengen wij voedselpakketten en, waar mogelijk, gelddonaties. Rond september helpen we met gelddonaties, waarmee voedsel kan worden gekocht, en hout voor de winter. 

Werkgebied

Het werkgebied van Family Support concentreert zich op twee locaties in Roemenië. Het eerste gebied ligt rond de stad Cluj Napoca, in het noordwesten van het land. Deze stad ligt circa 1800 km vanaf Veenendaal.  Het tweede gebied ligt rond de stad Suceava. Deze stad ligt circa 300 km naar het oosten. In en rondom deze stad bezoeken we de grootste groep gezinnen. Anders dan ‘Jeugd voor Roemenië,’ dat zich vooral richt op onze zustergemeente in Ernei, richt Family Support zich dus op een veel groter gebied, en op de armste doelgroep.