Startzondag 8 september

‘Wat een geluk dat ik jou ken’

Zoals God ons bij naam kent (Jesaja 43:1), moeten wij elkaar ook leren kennen zodat wij samen ons kunnen richten op God. Samen staan we sterker dan alleen.

Op zondag 8 september willen we het kerkelijk seizoen weer feestelijk en tot eer van God van start laten gaan! Tevens nemen we die dag afscheid van Gerdien Starreveld die met pensioen gaat. Verder staat kennismaking met dominee Jan van Langevelde en Gea op het programma.

Let op: de kerkdienst begint om 9.30 uur!! (en niet om 10.00 uur zoals vermeld in Ontmoeting)

Thema: God en elkaar kennen

Om van jouw kerk een thuisplek te maken, is het nodig dat je elkaar kent als gemeente. Wat houdt de ander bezig? Hoe ziet zijn of haar leven eruit? Zo groei je in inlevingsvermogen en verbinding met elkaar. Je gemeenteleden leren kennen kost tijd, moeite, en af en toe moet je uit je comfortzone komen. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar hoe leuk is het om met elkaar in actie te komen door bijvoorbeeld mee te doen aan een workshop improvisatietheater of een preekbespreking! Vandaar het thema: ‘Wat een geluk dat ik jou ken!’.

Kennismaking Jan en Gea van Langevelde

Het thema en doel is God en elkaar beter te leren kennen. En dat geeft ook mooi de gelegenheid voor een wat nadere kennismaking met onze nieuwe predikant Jan van Langevelde en zijn vrouw Gea Bos. We verweven de kennismaking in de verschillende workshops.

Afscheid Gerdien Starreveld

Gerdien Starreveld – wie in onze gemeente kent haar niet – gaat met ingang van 1 augustus van haar pensioen genieten. Dit laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Direct na afloop van de dienst pakken we een moment in de kerkzaal om onze dankbaarheid uit te spreken voor haar vele werk gedurende meer dan 12jaar(!) in onze gemeente.

Programma

  • Een gezamenlijke kerkdienst om 9.30 uur (‘gewone’ dienst met oppas en kinderdienst)
  • Afscheid van Gerdien Starreveld
  • Aansluitend samen koffie drinken
  • Een programmaonderdeel naar keuze (45 min)
  • Ter afsluiting: de lunch met elkaar delen

Er worden ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen en tieners. Het wordt een leuke dag voor jong én oud!

Om 14.00 uur hopen we alles met elkaar opgeruimd en afgerond te hebben. Er is op startzondag geen middagdienst om 17.00 uur.

Lunch

We sluiten de ochtend rond 12.30 uur af met een lunch. We willen alle gemeenteleden vragen om lunch mee te nemen. U kunt dan denken aan lekkere boterhammen, een salade, fruit of een verrassende specialiteit van u of jou!

De meegebrachte middagmaaltijd houdt u niet zelf, die levert u, voorafgaand aan de kerkdienst, vanaf 9.00 uur, in bij de consistorie. Van al het lekkers maken we een groot buffet waar we met z’n allen van eten en alles samen delen.

Let op: graag alles al wel kant-en-klaar inleveren. (Inleveren kan ook op zaterdagochtend 7 september kan ook tussen 9.30 – 11.30 uur) Bij allergieën is het meest handig om eigen lunch mee te nemen en die voor jezelf te houden.

Vragen, ideeën of meehelpen?

Contact de werkgroep! De werkgroep, Petra de Witte, Anja Brouwer en Willeke Jansen zijn komende weken bezig om het programma verder samen te stellen. Ben jij niet benaderd maar wil je wel graag meehelpen of een programmaonderdeel verzorgen? Laat het dan weten aan Willeke Jansen. Voor al je vragen over het lunchbuffet kun je contact opnemen met Petra de Witte.

Hartelijk groet van de werkgroep.